Varainkeruulupa

Dharma Rescuetoiminnan Kannatusyhdistys Ry:llä on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa RA/2023/261.

 

Käyttötarkoitus

Kertyvät varat käytetään tukemaan taloudellisesti vastuullista ja vakiintunutta rescuetoimintaa harjoittavia tahoja ja yhdistyksiä Suomessa ja ulkomailla.

Varoja voidaan käyttää myös kattamaan koirien hoito- ja ylläpitokustannuksia, ruokaa, eläinlääkärikuluja ja kotihoitokustannuksia. Varoilla voidaan tukea yhdistysten kotihoitajien toimintaa Suomessa. Kerättyjä varoja käytetään myös koirien kuljetuskustannuksiin kuten maakuljetus-, lentopaikka- ja lentokummikuluihin niiden Suomeen saamiseksi. Varoja voidaan myös käyttää vierailuihin yhdistysten yhteistyötarhoilla, joka on yksi tapa varmistaa vastuullinen ja vakiintunut rescuetoiminta.


 

Yhdistyksen säännöt

1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

Yhdistyksen nimi on Dharma Rescuetoiminnan Kannatusyhdistys Ry (englanniksi Dharma Support for Rescue), ja yhdistyksen kotipaikka on Porvoo.

2 Tarkoitus ja toimintamuodot

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja tukea vastuullista rescuetoimintaa aatteellisesti ja taloudellisesti. 

Yhdistyksen tarkoituksena on:

  • Edistää ja tukea vastuullista rescuetoimintaa aatteellisesti ja taloudellisesti, ja edistää tätä kautta kodittomien eläinten asemaa ja hyvinvointia

  • Tehdä yhteistyötä ja tukea taloudellisesti rescuetoimintaa harjoittavia tahoja ja yhdistyksiä

  • Perustaa ja ylläpitää yhdistyksen omaa kodittomien eläinten suoja- ja hoivakotia

Toimintansa tukemiseksi: 

  • Yhdistys hankkii varoja järjestämällä maksullisia tapahtumia, keskustelu- ja koulutustilaisuuksia, juhlia, näyttelyitä, myyjäisiä arpajaisia ja keräyksiä

  • Yhdistys voi ottaa vastaan avustuksia, lahjoituksia ja testamentteja 

  • Yhdistyksellä voi olla rahastoja, ja se voi omistaa kiinteää ja irtainta omaisuutta 

  • Yhdistys voi järjestää koti- ja ulkomaisia matkoja rescuetoimintaa harjoittavien tahojen tapaamiseksi ja yhteistyön rakentamiseksi

  • Yhdistys voi harjoittaa tiedotus- ja julkaisutoimintaa 

3 Jäsenet

Yhdistykseen jäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö, yritys tai yhteisö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Yhdistykseen voi kuulua varsinaisia jäseniä ja kannatusjäseniä. Jäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus.

4 Jäsenen eroaminen ja erottaminen

Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan. 

Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä jos jäsen on menettelyllään aiheuttanut yhdistykselle vahinkoa, on jättänyt täyttämättä ne velvoitteet joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai ei toimi yhdistyksen tavoitteiden mukaisesti. 

Kannatusjäsenen erotessa yhdistyksestä, ei eroamisvuoden jo maksettua jäsenmaksua palauteta. 

5 Jäsenmaksu

Varsinaisilta jäseniltä ei peritä jäsenmaksua.

Kannatusjäseniltä peritään vuosittainen jäsenmaksu jonka suuruudesta päätetään vuosikokouksessa. 

6 Hallitus 

Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa valittu puheenjohtaja ja kahdesta viiteen muuta varsinaista jäsentä. Hallituksen jäsenten tulee olla yhdistyksen jäseniä. Hallituksen toimikausi on vuosikokousten välinen aika. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan, sihteerin ja taloudenhoitajan.

Hallitus kokoontuu puheenjohtajan kutsusta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä tätä esittää. Hallituksen kokous on päätösvaltainen kun vähintään puolet jäsenistä mukaan lukien puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja on läsnä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa arpa.

7 Yhdistyksen nimenkirjoittaminen

Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja yksin.

8 Toiminnantarkastajat ja tilintarkastajat

Yhdistyksellä on yksi toiminnantarkastaja ja yksi tilintarkastaja. Toimikausi on yhdistyksen tilikausi. 

9 Tilikausi

Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.

Vuosikertomus ja tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen annetaan toiminnan- ja tilintarkastajalle viimeistään kuukautta ennen vuosikokousta. Toiminnan- ja tilintarkastaja antaa kirjallisen lausunnon viimeistään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta hallitukselle 

10 Yhdistyksen kokoukset

Yhdistyksen vuosikokous pidetään vuosittain hallituksen määräämänä päivänä tammi-toukokuussa. Vuosikokouksessa päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille, valitaan puheenjohtaja ja muut hallituksen jäsenet sekä valitaan yksi toiminnantarkastaja ja yksi tilintarkastajaa.

Ylimääräinen kokous pidetään kun hallitus katsoo tämän tarpeelliseksi tai kun vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen varsinaisista jäsenistä sitä hallitukselta kirjallisesti vaatii erikseen ilmoitettua asiaa varten. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen päivän kuluessa vaatimuksen esittämisestä hallitukselle.  

Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella varsinaisella jäsenellä yksi ääni. 

Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

1. Kokouksen avaaminen

2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin, kahden pöytäkirjan tarkastajan ja tarvittaessa kahden ääntenlaskijan valitseminen

3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

4. Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi

5. Tilikauden toimintakertomuksen, tilinpäätöksen ja tilintarkastajan lausunnon esittäminen

6. Tilinpäätöksen vahvistaminen ja päättäminen vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille 

7. Toimintasuunnitelman vahvistaminen sekä kannatusjäsenmaksun suuruudesta päättäminen

8. Hallituksen puheenjohtajan ja muiden hallituksen jäsenten valitseminen

9. Valitaan toiminnantarkastaja ja tilintarkastaja

10. Muiden kokouskutsussa mainittujen asioiden käsitteleminen11. Kokouksen päättäminen

Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen vuosikokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, eli vähintään kolme viikkoa ennen kokousta, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.

11 Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen

Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle sähköpostitse vähintään kolme viikkoa ennen kokousta. Kokoustapa voi olla etänä tai kasvotusten.

12 Varojen käyttö yhdistyksen purkautuessa

Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.

13 Edellä olevien sääntöjen lisäksi yhdistyksen toiminnassa noudatetaan voimassa olevan yhdistyslain säännöksiä.